20 December 2012

my story (part 2)

Assalamualaikum semua, ^_^
hari ini aku seronok sangat-sangat taw.
nak tahu sebab apa?
sebab pagi tadi pergi temuduga kerja, then...resultnya??
aku dapat kerja tu. hehehe
gaji boleh tahan, (okeylah untuk lepas shopping-shopping nanti.hehe. gian betul... sekarang nampak sale je tengok saja...dah tak ada duit tengok jela.hehe.gila lama tak shopping.huhu)
lepas tu tempat kerja pun tak la jauh dengan rumah sewa aku. 
syukur, semuanya okey! ^_^

baiklah, sambung post sebelum ini.
                               .
                               .
                               .
                               .

selepas aku habis plkn,
aku dapat sambung belajar dekat UiTM Shah Alam,
then Alif pula dapat tawaran belajar dekat UTM, Kuala Lumpur.
walaupun aku dekat Shah Alam, Alif dekat Kuala Lumpur,
tak ada alasan jarak memisahkan kami. cewah!hehehe.
setiap hari sabtu atau ahad, alif akan datang dekat kampus aku.hehe..
kesian my fiancee...masa first time datang kat aku,
sampai sesat cari jalan nak datang dekat aku...
huhu..yela...jalan nak ke puncak perdana, simpang banyak sangat...

masa awal-awal jumpa dulu,
kitorang naik bas saja pun, (dah macam sardin je kalau nak g kl naik bas sabtu ahad tu...huhu)
dah motor apa pun tak ada...
lepas tu, alif beli motor.
then lepas motor, rezeki alif sekarang,

lepas dapat kerja tetap
alif beli kereta.hehehe..
dan sekarang, alif bawa aku jalan-jalan naik kereta. 
kepala pun tak sakit gara-gara topi keledar aku yang berat.hehehe. ^__^
..............................

apa? pernah tak gaduh sepanjang kitorang kenal ni??
sudah tentulah weh!
tipu lah kan kalau tak pernah gaduh...
gaduh-gaduh, gaduh dan gaduh..
semalam pun gaduh kejap sebab salah faham.hehe. (by jangan marah-marah dah taw nanti cepat tua! :P)
tak tahulah berapa banyak kali kitorang gaduh.hehe.. 
tapi Alhamdulillah, masing-masing semakin matang
jadi bila bergaduh, salah sorang mesti mengalah. 
jangan lak dua-dua nak tunjuk ego! nak tunjuk taring!
kalau dua-dua tunjuk ego,
dua-dua melepas. (faham kan maksud aku?)
kalau sayang satu sama lain, tak payah lah tunjuk ego ye. tak ke mana pun.
jadi, itulah rahsia hubungan kekal. ^__^

lepas dah lama berkawan, bercinta,
kami pun mengambil keputusan untuk lebih serius dalam perhubungan
iaitu dengan ikatan pertunangan. 
jadi pada 10/11/12 kami bergelar pasangan bertunang. ^__^

inilah dia kisah aku dan my fiancee.hehehe.
banyak benda nak cerita,
tapi ini pun sudah memadai lah kan? hehehe.

sebelum tutup entry ni,
lihat gambar di bawah untuk jamu mata ye!hehehe


aku & mira

tadaAAAA! sebelah tu bukan tunang aku taw. tokojot omak kalo yang tu tunang aku.hehehe
tu kawan aku Mira. Gambar ni, gambar pagi tadi lepas interview kerja.
dan di ambil ketika di Masjid biru Shah Alam.

that's all for today!
wasalam,
syukran,
Zaijian! 
^___^


Terima kasih sudi baca. Jemputlah komen, sesungguhnya komen korang sangat bermakna! ^_^

15 comments:

intanfirdaus247 said...

tahniah ye dah dapat keja..didoakan semoga sampai ke akhir hayat..ameen

merpatisejoli45 said...

amin.. mekasih kak intan. :)

pinky said...

tq follow kita...

good luck dgn keja baru tu....

merpatisejoli45 said...

tima kasih. :)

redza said...

alhamdulillah dpt kerja..tahniah!

Falsya said...

tq coz follow..dh follow balik..hehehe

yan's cottage said...

singgah dan balas follow...tahniah dapat kerja moga bahagia dengan kerja dan dengan si dia...

MulutPayau said...

Tahniah dik dah dapat kerja....

Psssttt baca citer adik, teringat pulak masa akak muda2 dulu..hehehe..setakat gaduh2 manja tu biasalah kan...

missxiera said...

congrats dapat keje baru..hehe...kawen jgn lupe jemput dear :)

Bie Kucing said...

Bestnya dah bertunang :)) Semoga sampai ke jinjang pelamin n happy ever after! Dulu Bie belajar kat INTEC, dekatlah dgn UiTM Shah Alam.. memang jalan raya konfius -_-


http://dilemaseekorkucingbelang.blogspot.com.au/

merpatisejoli45 said...

redza, falisya, yan's cottage : amin, mekasih semua. :)

mulut payau : aah, dh lumrah kak kn xleh nk lari mane la.hehe ^_^

missxiera : mekasih. In Syaa Allah, dh smpai mse nt akn di jmput. :)

bie : kn? hehe. jln confius sgt2 klu org luar nk dtg..

Miss Sue said...

Bestnye cita cinta dia :)

merpatisejoli45 said...

miss sue : yeke,hehe.mekasih. ^_^

baby lydia said...

haii dear..salam follower..dh jengah sini tau ^^

merpatisejoli45 said...

hye2.hehe. ok, thanks sb sudi terjah sini. :)

Copyright©2011.All Right Reserved by MERPATISEJOLI45